Timelapse-video: Yyteri Sands 2010 -timelapse sekä ohjeita timelapse-videon tekoon

4

Timelapse– eli intervallikuvaaminen on kuvauslaji, jossa samasta näkymästä otetaan kuvia pitkin aikavälein, esimerkiksi 10 sekunnin välein. Kun samasta näkymästä otetaan vaikkapa 600 kappaletta kuvia kymmenen sekunnin välein, ja tehdään näistä 25 FP/s  PAL-video, saadaan aikaiseksi nopeutettu video. Esimerkkitapauksessa nopeutetussa videossa näkyisi 1,6 tunnin tapahtumat 24 sekunnissa. Tämänkaltaisessa videossa esimerkiksi pilvet liikkuvat nopeasti. Nopeuteen voidaan vaikuttaa kuvien sieppausvälillä (mitä pidempi väli, sen nopeammin kohteet liikkuvat). Kohtauksen pituuteen taas vaikutetaan kuvien määrällä (enemmän kuvia, enemmän pituutta).

Olin Porin Yyterissä viikon mittaisella kylpylälomalla. Sain aikaiseksi kuvata Yyterin 6 kilometrin pituisen hiekkarannan maisemia. Päädyin ottamaan noin tunnin mittaisia intervalli- eli timelapse-otoksia. Kyseessä on minun ensimmäinen timelapsevideoni, ja käytössäni oli Nikon D5000 sekä mukana tullut 18-55 mm optiikka 3,5 -5,6 g -aukolla.

Timelapse-video: Yyteri Sands 2010 -timelapse nähtävissä hypyn takaa.

Share.

4 kommenttia

  1. Paluuviite: Tilt-Shift-kuvia Yyterin rannoilta - Vempaimia.Net

  2. Sami Jakonen kommentoi

    Nämä videot ovat kivoja, mutta itse tykkään tehdä Stop motion videoita kaikista asioista. Mutta hyvä video!

  3. Paluuviite: Tee-se-itse-kameradolly - Vempaimia.net

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.