Tietokoneen näytön puhdistaminen itse

20

Tietokoneen näyttö likaantuu helposti. Näyttöön tulee usein sormenjälkiä, pärskeitä sekä pölyä. Kun näitä kaikkia kertyy näytölle runsaasti, sitä ei ole enää kiva katsella. Pahimmassa tapauksessa näyttöön kertyy niin paljon likaa, ettei pienessäkään auringon paisteessa saa kuvasta selvää.

Näytön voi onneksi aina puhdistaa helposti. Puhdistamisessa ei saa käyttää mitä tahansa rättiä, sillä ne voivat vahingoittaa näytön herkkää pintaa. Hyvä tapa puhdistaa näyttö on esimerkiksi kostutettu mikrokuituliina, mutta aina sekään ei riitä. Lue eteenpäin niin saat tietää mikä on paras tapa puhdistaa likainen näyttö!

AM OneClean -puhdistus

Näytönhän saa puhdistettua mikrokuituliinalla, mutta sillä ei kaikki lika lähde eikä se ole kovin hellävarainen. Itse käytän LCD-näyttöjen ja Plasma-näyttöjen puhdistamiseen am OneClean Screen Cleaner -puhdistusainetta. Tämä noin 20 euron hintainen väline on korkeatasoinen puhdistusväline kaikille LCD- ja Plasma-näytöille, oli kyseessä tietokone, televisio tai vaikka kamera. OneClean hellii näyttöäsi ja tekee siitä jälleen kuin uuden.

Sumuta ainetta näytölle ja pyyhi pois mukana tulevalla, pehmeällä, kangaspäällysteisellä sienellä. Pumppupullo josta aine sumutetaan, on riittoisa. Tämä on paras puhdistusväline mitä allekirjoittanut tietää.

Tässä pieni testi. Putsasin likaantuneen läppärin näytön käyttäen AM ONE -ainetta.

Ennen puhdistusta:

Puhdistuksen jälkeen näyttö on kuin uusi:

Share.

20 kommenttia

  • On, erittäin hyödyllinen, toimiva, turvallinen ja helppo. Veikkaan että sinäkin käytät tietokonetta, Gigantissa maksoi tämä 20 euroa mutta Gigantin verkkokaupassa 15 euroa. Ei kallis, puhdistussuihke on erittäin riittoisa.

 1. Hyvältä näyttää! jossain käpistelin tuollaista vastaavanlaista puhdistajaa mutten silloin sitä hankkinut.. pitääpä korjata erheeni!

 2. Verkkokaupassa muistaakseni itsekkin näin tuollaisen, mutta minulla ei näyttö ole kovin likainen. Olen yleensä pessyt sen rätillä, mutta kaikki lika ei aina lähde. Mutta lika on sellaista, ettei sitä huomaa ellei ala tutkimaan kunnolla tarkkaan läheltä näyttöä. Panenpas kuitenkin harkintalistalle tuon ostoksen!

 3. Seponseppo kommentoi

  Itse käytän autotarvikeliikkeestä saatavaa tislattua vettä (=akkuvesi). Olen täyttänyt sillä sumutuspullon, jolla sumutan vettä mikrokuituliinaan, annan imeytyä ja sitten pyyhin pölyisen näytön. Hyvin on toiminut ja litralla tislattua vettä pesee näytöt monen vuoden ajan, ellei näyttöjen koko kasva aivan mahdottomiin ;) Ei jää jälkiä näyttöön kun ei ole mitään lisäaineita. Siis kirkasta tulee, eikä näytön pinnoite vaurioidu väärän kemikaalin johdosta. Tämä vaan vaihtoehtona kustannustehokkuutta etsiville.

  • Kiitos vinkistä. Huomasin nyt itsekin että tavallisella mikrokuituliinalla saa pölyn parhaiten pois. Kun taas muut tahrat varmasti lähtevät tuolla tislatulla vedellä. Normaalissa hanavedessä on kalkkia ja muita mineraalia, joten sitä ei pitäisi käyttää.

   Tämä AM one cleaner ei puhdista karheapintaisia LCD-näyttöjä. Päin vastoin, ainetta jää näytölle eikä näytä hyvältä… En suosittele.

 4. köyhä opiskelija :) kommentoi

  Aikamoinen mainospuhe taisi olla. Mutta epäilemättä tehokas aine, mutta tuo akkuvesi alkoi kiinnostaa puhdistusaineena :)

 5. Kokardi65 kommentoi

  ostin myös itselleni tuota puhdistus ainetta jotain vuosi sitten,ja hyvin toimi puhdasta tuli joka kerta,kunnes erään kerran näyttöni oli todella likainen,ja jouduin suihkuttamaan sitä aineella useaan kertaan,no kuinkas sitten kävikään aine imeytyi ilmeisesti näytön reunojen läpi sisäpuolelle,josta on jäänyt muistoksi näyttöön valkoinen laikku onneksi aine suurimmaksi osaksi haihtui mutta merkit aineen käytöstä jäivät:
  Niin että kannattaa käyttää tuota puhdistus ainetta varovaisesti

 6. Oletteko koskaan miettinyt miksi sienen väri on harmaa?

  Ottakaapa vaikka oven listan päältä(kuin armeijassa) pölyä ja verratkaa. Jos puhdistin näyttäisi ihan likaiselta heti parin kerran jälkeen niin tuskin kukaan haluaisi ”pölysienellä” naarmuttaa näyttöä.

  Ja jos ette usko niin hinkatkaa sormenpäässä olevalla pölyllä vaikka CD levyn kantta niin huomaatte kuinka naarmut syntyy.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.