Internet Explorer -selain on huono, vaihda Firefoxiin

12

Firefox-logoVaikka Internet-selaimen valinta on yleensä makuasia, voi olla hyvä tietää paremmastakin. Kaikki Internet Explorerin käyttäjät eivät siis välttämättä edes tiedä, että on olemassa muitakin selaimia. Emme halua määrätä valinnoissanne, emmekä kiellä teitä käyttämään Internet Exploreria, vaan haluamme antaa teille tietoa. Tätä asiaahan on käsitelty Internetissä tolkuttomasti, nyt siitä puhutaan täälläkin.

Internet Explorerin huonoin puoli on sen hitaus. Jos siis olet aina, koko elinikäsi käyttänyt IE:tä, olet jo tottunut sen hitauteen, saattaisit yllättyä kuinka nopea esimerkiksi FireFox tai Safari on. Ei ole mitään hyötyä tuhlata aikaa ja hermoja pientenkin sivujen latautumiseen, joka kestää älyttömän kauan. Jos käytät IE:tä ja olet päästellyt kirosanoja suustasi hitauden takia, se on ymmärrettävää. Olet kuitenkin saattanut tehdä väärin, eli: olet ehkä tilannut nopeamman nettiyhteyden. Se on väärin, sillä ei IE:stä varmaan nopeampi tule vaikka olisi 300 MB/s verkkoyhteys. Jos siis Internet-yhteys tuntuu hitaalta käyttäessäsi Internet Exploreria, älä hermostu, älä myöskään tilaa nopeampaa nettiä: silloinhan maksat turhasta, vaan lataapa FireFox, sillä mennään eikä meinata.

Internet Explorerin turvallisuudesta  on vaikea sanoa mitään luotettavasti. Välillähän tulee uutisia siitä, että IE:tä vaivaa vakavat tietoturva-aukot, tai että virukset latautuvat pelkällä käynnillä haitallisella sivustolla.  Kuuluu myös samanlaisia puheita kuuluu myös Firefoxista. Emme siis voi milloinkaan olla varmoja, mikä selain haalii viruksia eniten, ja mikä ei.

Firefox on saanut myös paljon kehuja ominaisuuksista, sen laajennettavuudesta, sekä nopeudestaan. Ominaisuuksia on äärettömästi. Asetukset ovat monipuoliset ja selkeät, ne pitää nähdä itse. Hieno ominaisuus on myös palautusominaisuus, joka siis palauttaa FF-istunnon selaimen, tai jopa tietokoneen kaatumisen jälkeen: ottaisihan se päähän, kun on 10 välilehteä auki ja jos nyt selain kaatuisi, emme saisi IE:tä käyttäessämme tätä tarinaa valmiiksi, vaan se pitäisi aloittaa alusta. Mitä järkeä, kun voi käyttää Firefoxia.

Myös Safari-internetselain on hyvä, turvallinen ja nopea. Safari kyllä kaatuu todella usein, eikä palauta istuntoa. Safari on siksi vielä turvallinen, kun sitä ei käytetä paljoa: hakkerit keskittyvät mieluiuten  suosittujen selainten, kuten Firefoxin ja Internet Exlporerin hakkerointiin. Safari on siksi hyvä vaihtoehto.

Lataa Firefox – unohda Internet Explorer!

Lataa Firefox tyylikkäästi  tästä.

Share.

12 kommenttia

 1. Muutama korjaus:
  ” tietoturvareiät” tietoturva-aukot kuulostaa hieman paremmalta.

  ”Kuuluu myös samanlaisia puheita kuuluu myös FF-selaimesta (FF=Firefox).”
  Tostat samaa. Saamaa sattu minullekki välillä. Eli poista toinen ”kuuluu” ja ”myös” .Lauseesi on varmaan tarkoitus mennä näni”Kuuluu myös samanlaisia puheita FF-selaimesta (FF=Firefox).” ja voisit korjata sen ”FireFox” kohdan Firefox”. Sellaista se on. No eipä kummempia.

 2. Kiitos korjauksistasi, Kommentaattori, korjaan asiat tuota pikaa.

  Oikeassa olet, Safari on rasittava, kun sammuu koko ohjelma yhtäkkiä. Safari onkin vaihtoehtona siksi, kun jotkut sanoo Firefoxin olevan ’*aska’ Saavatpahan parempaa tilalle ;)

  Minä en ole kovin Operan enkä varsinkaan Google Chromen linjoilla, Firefox on se minun juttu, makuasioitahan nämä :)

 3. IE:ssä on turvallisuusaukkoja. En pidä IE:stä. Firefox on hyvä koska siihen on paljon lisäosia. Jos Chromelle olisi samat lisäosat kuin Firefoxille, vaihtasin Chromeen.

 4. Paluuviite: Uusi Messenger-virus on liikenteessä, varokaa! - Vempaimia.Net

 5. hillemille kommentoi

  kyllä kyllä firefox on tosi hyvä mutta käytän vain IE:tä koska koneeni ei hyväksy firefoxsia tai muita.Onko mitään tehtävissä?

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.