Windows Vistan Sivupalkki

10

vista-logoOlet varmasti joskus kuullut mainittavan Windows Vistan sivupalkista, joka siis sijaitsee Vistassa työpöydän oikeassa reunassa. Monet eivät tiedäkään, mitä ihmeellisiä ominaisuuksia tämä palkki kätkee sisuksiinsa, kun sitä pääsee tarkastelemaan vähän lähempää. Tämän artikkelin kautta pääset nauttimaan sivupalkin lukuisista ominaisuuksista, jotka helpottavat tietokoneen käyttöä huomattavasti.

Sivupalkki saattaa olla ensimmäinen objekti, mitä näet kun astut Vistan ihmeelliseen maailmaan. Aluksi siinä on ehkä pelkkä kello. nimeton-9Sekin on kätevä, sillä etenkin nuoremmat henkilöt eivät välttämättä osaa vielä katsoa ns. ”digitaalista” kelloa niin     nopeasti ja     sujuvasti kuin perinteikästä viisarikelloa.  Vistan kelloa voi säätää monella tapaa kellon asetuksista, joihin  pääset laittamalla hiiren kellon päälle ja klikkaamalla työkalun kuvaa kellon oikealla puolella. Vaikka tämä ei ole          suoranaisesti mikään asetusten viidakko, löytyy tästä valikosta kaikki tarpeellinen kellon säätämiseksi itselleen mieluisaksi.     Voit valita 8 eri tyyliä kellolle, voit antaa kellollesi nimen, sekä jos haluat sekuntiviisarin kelloon, sekin onnistuu. Vaikka siis sivupalkissa on kello, on myös työkalupalkissa se oma, numerollinen kello, jottei kelloa katsoessa tarvitse ikkunoita sulkea.

Sivupalkkiin saa helposti lisättyä ohjelmia, jotka eivät näy valmiiksi sivupalkissa. Se onnistuu erittäin helposti painamalla sivupalkin yläosassa olevaa plus (+) merkkiä. Painaessasi sitä, avautuu ikkuna. Tuplaklikkaa haluamaasi toimintoa, niin se ilmestyy sivupalkkiin.

Valuuttamuunnin

Kellon lisäksi on tietenkin monia muita hyödyllisiä ja kivoja sivupalkkiohjelmia, kuten valuuttamuunnin, joka näkyy oikealla. Valuuttamuuntimella voit muuntaa minkä tahansa valuutan miksi tahansa valuutaksi tarkasti, luotettavasti ja nopeasti. Valuuttamuunnin on yhteydessä maailman valuuttojen kursseihin, joten saat aina ajanmukaisen ja luotettavan tuloksen. Valuuttamuunnin on kätevä varsinkin silloin, kun pitää jatkuvasti muutella hintoja valuutasta toiseen.

Sivupalkkiin saa myös Diaesityksen, jolla näytät albumisi kuvia palkissa, sekä kätevä kalenteri, ja paljon muita ominaisuuksia, joista esimerkkeinä ovat säätiedot, joka on tarkoitettu niille datiksille, jotka eivät kiireissää kerkeä mennä katsomaan oikeasta lämpömittarista paljonko ulkona on pakkasta, muistilaput, joille kirjoitat tyylikkäästi muistiin vaikka pikaisia muistiinpanoja taikka vaikka lääkäriajat. Valinta on sinun. Luettelosta löytää vaikka mitä mielenkiintoisia ohjelmia, kuten pörssi ja….

Säätiedot

…Lisää on saatavilla osoitteesta vista.gallery.microsoft.com, joka löytyy myös pienoisohjelmavalikosta alhaalta oikealta. Sivuilta löytyy kaikenmoisia lisäohjelmia, erittäin käteviäkin, joita saa ladata ilmaiseksi. Itse olen bongannut ainakin nettiradiot, joka on uskomattoman ovela apuväline radion kuuntelijoille.nimeton-13 Valikosta pääsee valitsemaan kanavan laajasta kanavavalikoimasta. Se mieluisin löytyy varmasti.

Pienoisohjelmia tulee ladattavaksi koko ajan lisää, joten kannattaa käydä usein katselemassa, josko olisi itselleen tarpeellisia ohjelmia tullut.

nimeton-12 Kaikki ohjelmat voi vetää sivupalkista myös suoraan työpöydälle, niin ne muuttuvat suurikokoisemmiksi ja helppokäyttöisemmiksi. Lisäksi on hyvä tietää, että kaikkien ohjelmien asetuksiin pääsee käsiksi työkalun kuvasta painamalla.

Share.

10 kommenttia

 1. Kyllä tuo on ihan kätevä. Yksi huno puoli on suomeksi olevan sivupalkkiohjelma gallerian aivupalkkiohjelmien vähyys. Tietysti pystyy engalnniksi olevasta galleriastakin ladata.

 2. On suomeksi, mutta lisäosia on vähemmän kuin alkuperäisessä galleriassa (gallery:ssä)

  Minä suosin enemmän tätä galleriaa:
  http://gallery.live.com/home.aspx

  Siltä on minusta ainakin helpompi löytää lisäosia. Tuolla englanniksi olevassa gallery.live.comissa voi käydä vaihtmalla liven oletuskielen englanniksi. Siellä on hieman enemmän.

 3. ”Sekin on kätevä, sillä etenkin nuoremmat henkilöt eivät välttämättä osaa vielä katsoa ns. “digitaalista” kelloa niin nopeasti ja sujuvasti kuin perinteikästä viisarikelloa.”

  Paska väite. Etenkin nykyään tilanne taitaa olla juuri toisinpäin.

  • Kiitos huomautuksestasi, mipe. Voit olla oikeassakin, oikeastaan olet melko varmastikin, kun nykyäänhän kelloa katsotaan enimmäkseen kännyöistä. Kuitenkin 4-7 vuoden ikäiset ymmärtävät viisarikellon jokseenkin paremmin, kuin digitaalikellon. Tämän ikäiset tuskin tietokonetta käyttävätkään, joten Vistan sivupalin kello luultavasti ei olekaan niin kätevä. Mutta onhan se kuitenkin suuri ja kätevä…

 4. Joo, itsekin huomasin että on aika perseestä kun kuvat on hävinneet tästäkin julkaisusta. Laita ihmeessä takaisin, rumalta näyttää nyt. Kuvat tuovat säväyksen tekstiin! Niin ja tuosta tuli mieleeni tusota kellosta että yksi tyyppi joka oli ennen ala-asteella luokallani, ei tajua vieläkään analogikelloa :DD. Siis vain digitaalikellon ymmärtää…

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.