Lumos-kypärällä näkyvyyttä liikenteeseen

0

Pyöräillessä muun liikenteen seassa on tärkeää tulla nähdyksi. Huono havaittavuus on paha riskitekijä pyöräillessä pimeällä ja talviolosuhteissa. Heijastimien ja valojen rinnalle on vastikään kehitetty pyöräilykypärä, jossa on tehokkaat led-valot.

Yhdysvalloissa joukkorahoituksella suunniteltu ja kaupallistettu pyöräilykypärä on nyt myös Suomessa. Lumos-kypärä on maailman ensimmäinen älykäs pyöräilykypärä, jossa valot, jarruvalot, vilkut, hyvä istuvuus ja palkittu muotoilu muodostavat yhden toimivan kokonaisuuden.

Lumos-kypärän etuosassa on kymmenen valkoista ja takaosassa 38 punaista led-valoa. Takaosan ledeistä muodostuu kolmio ja nuolimaiset suuntavilkkujen valot.

Kypärässä on integroitu kiihtyvyysanturi.  Kauko-ohjaimen sisäänrakennettu liikkeentunnistin havaitsee vauhdin hiljentymisen, jolloin kaikki jarruvalot syttyvät ja kirkastuvat.  Pyöräilijä hallitsee suuntavilkkujen käyttöä ohjaustankoon kiinnitettävän pienikokoisen kauko-ohjaimen avulla, jossa on napit molemmille vilkuille. Sekä ohjain että kypärä ovat säänkestäviä. Kypärä täyttää eurooppalaisen EN1078-turvallisuusstandardin vaatimukset.

Kypärää ja kauko-ohjainta ladataan USB-kaapelilla. Lisäksi puhelimeen on ladattava maksuton Lumos-sovellus, jonka avulla kypärä ja kauko-ohjain saadaan toimimaan yhdessä. Kypärävalot palavat lautauksen jälkeen yhtäjaksoisesti kolme tuntia, vilkkutoiminnolla kuusi tuntia. Lataustasoa voi seurata edellä mainitulla sovelluksella.

Kypärän valot eivät riitä valaisemaan pyöräilijän tietä, joten on edelleenkin suositeltavaa käyttää pyörässä kiinteää valaisinta. Kypärä on myöskin jatkuvaan käyttöön suhteellisen painava; 450 gramman paino on kaksinkertainen normaaliin kypärään verrattuna.

Kypärää on saatavana neljää eri väriä. Standardikoko 54-62cm sopii useimpiin päihin. Lisäksi kypärän voi taittaa kokoon. Hong Kongissa valmistetun kypärän ohjevähittäishinta Suomessa on 219 euroa.

Kovin nopeasti Lumos-kypärä ei todennäköisesti tule yleistymään.  Uuden tuotteen omaksumisessa kestää yleensä hetki. Lumos-kypärä on kuitenkin toimivalta kuulostava kapine ja tervetullut keksintö myös tänne Suomeen.

 

Lisää tietoa:

www.lumoskypara.fi

www.morpherhelmet.com

Share.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.