PhotoMath-sovellus ratkaisee matemaattiset yhtälöt puhelimesi kameralla

1

photomath

Vieläkö muistat sen tunteen kun kouluaikoina yritit ratkaista pulmikasta yhtälöä, joka näytti aivan erilaiselta kuin ne kaikki muut samassa tehtävässä? Selasit ehkä koko kirjan läpi ja haravoit epätoivoisesti jopa Googlella ratkaisua ongelmaan. Olisit kenties onnistunut, jos joku olisi näyttänyt sinulle miten kiperimmät kohdat ratkaistaan.

Päivä päivältä taskustasi löytyvä älypuhelin helpottaa arkeasi yhä enemmän. Esimerkiksi montako suosikkibiisiä olisi jäänyt kuulematta uudelleen, ellet olisi voinut tunnistaa kappaletta puhelimellasi?

Aivan hiljattain julkaistu älypuhelinsovellus nimeltä PhotoMath niittää kulttimainetta jo syntyessään. Sovellus ratkaisee yhtälön pelkän valokuvan perusteella. Nappaa valokuva kirjan yhtälöstä, croppaa ja anna palaa. PhotoMathilla ei ole tarkoitus luistaa matematiikan läksyistä ja näin huijata itseään (ja opettajaa), vaan sovellus on erinomainen opettaja itsessään. Sen sijaan, että PhotoMath näyttäisi pelkän ratkaisun, sillä voi käydä yhtälön ratkaisun läpi vaihe vaiheelta.

Juuri näin tuleva matemaatikko oppii yhtälöiden salat. Tai sitten ei – onhan ongelmien pähkäily matematiikan ehkä kehittävin tapa oppia. Sovellus kannattaakin ottaa esiin vasta, kun aivot ovat täysin solmussa.

PhotoMath on tällä hetkellä saatavilla Windows Phonelle ja iOS:lle. Android-käyttäjät saavat pähkäillä pulmiaan vielä hetken yksin – mutta ei kauan, sillä Android-versio on tulossa pian vuodenvaihteen jälkeen.

via [Engadget]

 

Share.

1 kommentti

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.