Testissä Philips SHB9001 Bluetooth-kuulokkeet

0

Testisarjamme ei suinkaan päätynyt viimeiseen. Nyt Vempaimia.netissä arvostellaan Philipsin SHB9001 Bluetooth-kuulokkeet.

Philips SHB9001 on loistava kaveri vaikkapa älypuhelimelle langattoman toistonsa vuoksi ja hyvän äänenlaatunsa vuoksi.

Kuulokkeiden mukana tulee myös kätevä pussukka sekä kuulokejohto, jos laitteessa ei olekaan Bluetooth-mahdollisuutta. Lue blogistamme kannattaako noin 90 euron sijoitus langattomiin kuulokkeisiin.

Käytännössä joudun sanomaan, että SHB9001 on hyvä kuuloke tyydyttävällä äänenlaadulla. Äänenlaatu ei ole parhaimmasta päästä, mutta hintaansa nähden silti siedettävän hyvä. Todellakin voin suositella, jos matkakäyttöön hakee kuulokkeita musiikin kuunteluun tai puhumiseen ilman häiritseviä johtoja. Kuulokkeissa on esimerkiksi painike puhelun hyväksymiseen.

Lisäksi löydät painikevalikoimasta kappaleiden välissä siirtymiseen, kappaleen keskeyttämiseen ja muun muassa äänenvoimakkuuden säätämiseen. Vilkkuva valo sen sijaan paljastaa akun keston hyvissä ajoin ennen kuin ne joutuu lataamaan uudestaan. Kuulokkeissa on lisäksi säätyvä panta, joka ei kylläkään sovi, jos sinulla on iso pää. Kokeile mikäli mahdollista.

Kuulokkeiden paritus älypuhelimen kanssa kestää sekunteja ja musiikista pääsee nauttimaan heti. Puhelut toistuvat hyvinä, mutta vastaanottaja voi kuulla kaikua. Puhelun päättyessä musiikki alkaa soida siitä mihin viimeksi jäätiin. Äänenlaadullisesti perustavaraa, eivät ole erikoisen tarkat, muttei aivan tunkkaisetkaan. Bassoa on hieman liikaa.

Silti alle sadan euron kuulokkeiksi suosittelen, vaikka tunkkaisuutta äänessä hieman esiintyykin, erityisesti konemusiikissa basso on niin muhkea, että se helposti peittää muut kivat efektit musiikista. Kevyestä musiikista kuulokkeet suoriutuvat ilman ongelmia. Tuotteella on kahden vuoden takuu, joten kannattaa ostaa.

Miinuksina se, ettei laitteessa ole irrotettavaa akkua. Akun tultua rapakuntoon kukaan ei vaihda sitä sinulle ja kuulokkeet joutuvatkin eläkkeelle, ellei sitten halua langallisesti kuunnella. Iso miinus on myös kuulokkeiden äänenlaadun tunkkaisuus varsinkin konemusiikissa. Bassoja on yksinkertaisesti liikaa.

Ainakin mikäli vertaillaan AKG K 272 HD -kuulokkeisiin (arvostelu Vempaimia.netissä). Kuitenkin Philips SHB9001 tai usein väärin kirjoitettuna Philips SHB 9001 on mukava ja suhteellisen edullinen muihin verrattuna siedettävällä äänenlaadulla sekä hyvällä mukavuudella. Kannattaa ostaa, jos kuuntelee musiikkia älypuhelimella.

Puhumiseen voin suositella, mutta vastaanottaja tosiaan saattaa kuulla kaikua. Vika ei ole operaattorissani, koska suoraan puhelimeen puhumalla vastaanottaja ei kuule kaikua, joten vika ei ole myöskään puhelimessani SGS i9000. Ihan hyvä hankinta siis, jos annat pienille puutteille anteeksi. Akun kesto noin 15 tuntia. Lataus täyteen neljä tuntia.

Share.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.