Vegue Clock on seinäkello jota täytyy koskettaa nähdäkseen ajan – onko tässä oikeastaan mitään järkeä?

1

Elämä on kiireistä aikaa ja lomallakin kellonaika täytyy varmuuden vuoksi tarkastaa vähintään viiden minuutin välein. Kelloa tulee vilkuiltua aivan liikaa, aivan turhaan, vaikka mitään todellista tarvetta tietää kellonaikaa ei edes ole.

Eteläkorealainen Sejoon Kim on suunnitellut varsin erikoisen kellon. Kellon ollessa seinällä aikaa ei pysty näkemään. Jotta kellosta pystyisi lukemaan aikaa, täytyy kelloa koskettaa kevyesti. Tai itse asiassa täytyy nousta ylös sohvalta, kävellä kellon luo ja kurkottaa – ihan vain nähdäkseen paljonko kello on. Kosketustoiminto on toteutettu yksinkertaisesti asettamalla ohut kangas kellotaulun eteen. Kun kangasta painetaan kellotaulua vasten, niin viisarit näkyvät.

Vegue Clock -seinäkello on saanut maailmanlaajuista huomiota – kaikeksi epäonneksi se on kuitenkin ollut lähes poikkeuksetta negatiivista. Monien mielestä on todella vastenmielistä yrittää erottua joukosta suunnittelemalla näennäisesti hieno tuote, jonka käyttäminen on epämiellyttävää ja hankalaa. Toisaalta Vegue Clock -seinäkellon voi ottaa pienenä kannanottona ihmisten loppumattomaan kiireeseen ja kellon tärkeyteen.

Jotta Vegue Clockissa olisi edes jotain teknisesti hienoa, niin mainittakoon kellon hakevan ajan automaattisesti GPS-satelliiteista, jolloin aikaa ei voida tai tarvitse säätää manuaalisesti.

Lähde [OhGizmo]

 

Share.

1 kommentti

Jätä kommentti