Robotti-imuri + kamera + pitkä suljinaika = loistava taideteos joka paljastaa robotti-imurin liikeradat

6

Robotti-imurithan ovat meille kaikille varmasti edes jonkin verran tuttu ilmiö. Ainakin minun omasta mielestäni nämä pikkuruiset imurit ovat ihan mielenkiintoisia ja olen sellaisiin päässytkin jo tutustumaan. Ne liikkuvat itsekseen imuroiden pölyn ja roskat tieltään. Ne tunnistavat esteet infrapuna-näkönsä ja tuntoviiksiensä avulla. Ne siis päättävät itse, minne kulkevat. Kuitenkin on paljon mainostettu, että robotti-imurin sisällä oleva tietokone laskee, että jokainen nurkka tulee putsatuksi ja jokainen pöydänjalka kierretyksi.

robotti-imuri2

Tällaisia taideteoksia syntyy kun laitetaan robotti-imuri pimeään huoneeseen töihin, käynnistetään kamera ja asetetaan pitkä, vaikkapa 30 minuutin suljinaika. Tällä tavoin saadaan ikuistettua robotin liikeradat filmille. Ja ihan näyttäviä, kenties opettaviakin kuvia tällä saa aikaiseksi.

robotti-imuri

Lisää kuvia: Flickr

Share.

6 kommenttia

  • Kyllähän se imuri on terveelle ihmiselle helpoin, mutta esimerkiksi vanhuksille tämä keksintö on erittäin loistava! Imurin voi ajastaa vaikka siten, että se imuroi joka päivä tiettyyn kellonaikaan. Sama juttu kiireisillä ihmisillä, joilla siivoamiseen ei riitä aikaa. Pysyy pölyt nurkista! :)

   Vaikkakin artikkelin pointtihan oli nuo hienot kuvat. ;)

 1. töftöf kommentoi

  On kyllä hienoja kuvia. Aika hyvin se siivoaa joka nurkan. Välilä näköjään jää vain pyöriskelemään.

  OT: Nyt sivut näyttävät hyviltä. Selkeä, ja samaan aikaan tyylikäs.

 2. Paluuviite: Samsung Navibot siivoaa puolestasi - Vempaimia.Net

 3. Täältä yksi puoltoääni myös robotti-imureille (navibot ja muut jotka eivät mene randomilla).
  Itse olen ottanut tavaksi olla tekemättä mitään silloin kuin robotti-imuri imuroi. Koneidenhan pitäisi helpottaa elämää ja yleensä tuppaa käymään niin, että sitten tehdään jotain muuta hommaa sinä aikana kun kone tekee toista. Robotti-imurointi, eli lasi kunnollista viskiä takkatulen ääressä, voittaa kyllä sen toisen ainoan rauhallisen hetken joka tulee mieleen ;)

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.