Erikoisia bussipysäkkejä kaupungin laidoille

23

Joukkoliikenteen ystävät säästävät luontoa. Useimmiten kaupungin sisällä yleisin joukkoliikennemuoto on bussi. Bussiin noustaan useimmiten taan pysäkiltä, jotka usein ovat sotkuisia ja tylsiä.

Mielenkiinto joukkoliikenteeseen saattaa alkaa näistä erikoisbussipysäkeistä. Näille jopa Tampereen erikoispysäkit häviävät!

Esimerkiksi tämä pysäkki tässä, esittää mansikkaa. Bussinkin on oltava vähintään banaani, jotta se voi noutaa matkustajat tästä!

Mansikka-bussipysäkki

Tämä pysäkki on puutarhurin unelma. Vihreä ja raikas!

Puutarhurin unelmapysäkki

Tässä pysäkissä ei odottelu tylsistytä, sillä odotellessaan voi keinua. Osuuko jalat tiellä kulkevan auton puskuriin? Se jää salaisuudeksi.

Bussipysäkki jossa on keinu

Erikoinen pysäkki, lemmen unelma, ei tarha, mutta sievä.

Erikoisbussipysäkki

Tässä erittäin tyylikäs bussipysäkki. Liukulasiovet ja kaikki!

Tyylikäs bussipysäkki

Tässä pysäkissä on riippukeinu, johon on helppo nukahtaa bussia odotellessa.

Bussipysäkki riippukeinulla

Tämä pysäkki on ehdoton lempparini.

koulubussia muistuttava pysäkki

Tässä pysäkissä on sitä jotain, mikä ei saa siitä muistuttamaan pysäkkiä…

Kivinen bussipysäkki

Pysäkki muistuttaa erheettömästi melonia

Meloonin muotoinen pysäkki

Tunnelimainen bussipysäkki suojaa myös sateelta ja kaupungin saasteilta.

Tunnelimainen pysäkki

Tämä pysäkki muistuttaa jalkapallomaalia!

Jalkapallomaalia muistuttava pysäkki

Viimeinen pysäkkimme on normaali, mutta sen katto on kasvillisuuden peitossa.

Viherpeukalon pysäkki


Lähde

Share.

23 kommenttia

 1. Tuon Wild Wadin pysäkki on ilmastoitu.

  Eli Ulkon on tyypilliseti + 40 ja pysäkin sisällä +20 C

  Tuossa kaupungissa kaikki bussipysäkit on ilmastoituja. (Dubai)

 2. Tuo ”tunnelimainen pysäkki” (kolmanneksi alin) on Curitiban kaupungista Brasiliasta ja osa kaupungin kuuluisaa bussimetrojärjestelmää.

 3. Tuo mansikka-katos kyllä herätti ajatuksen… Pitääkin suunnitella miten voisi puusta /+ betonista muotoilla jonkin pienen istuskelukatoksen omaan puutarhaan. Vähän kun jaksaa suunnitella ja väkertää niin voi saada kaupanpäälle kylähullun maineen :-)

 4. Jos jää tänä kesänä aikaa (ja valuuttaa) väkertää joku vähäjärkinen puutarha- / grillikatos niin postaan kyllä kuvat sulle. Mulla olis kyllä yhdet ylimääräiset kappelin ikkunat, sellanen kolmen sarja mikä asennetaan rinnakkain ja on keskeltä korkeimmillaan 2,7 metriä. Jos rakentais sellasen oman grillikirkon missä palvotaan makkaraa ja huurteista :-D

 5. Mielenkiintoinen artikkeli, veliseni. :D Mistä saat kaikki ideat? Ihmettelen suuresti. :) Pidän eniten ehkä tuosta mansikkapysäkistä. Ja siitä missä on keinu. Sellaiset Lapualle! Tosin kauan ei kestäisi, ennen kuin ne olisi rikottu…

  • Kiitos kommentistasi, Suvi! Toden totta sellaiset rikottaisiin Lapualla heti. Ja tämä rikkominen on muuten joka paikassa, jatkuvasti kuulee että hienot pysäkit on rikottu: näin esimerkiksi Tampereella, jossa hienoja pysäkkejä rikottiin jatkuvasti ja lopulta niiden kunnostaminen lopetettiin. Ikävää touhua!

   Esimerkiksi jos tuo mansikka saapuisi lapualle, kestäsi muutama viikko niin se olisi tussien töhrimä. Kun taas Tampereella kestäisi pari tuntia, suuresta asukasluvusta johtuen. Tätä se on nykynuoriso nykyään, rikotaan ja töhritään kaikki mahdollinen mikä hajalle saadaan.

   Ehkäpä siksi Lapuan Lyseo (YA:n käytössä) on niin ankea: valkoisia seiniä, ei mitään hajotettavaa. Kun ei ole edes huonekasveja, jotka voisi repiä, niin oppilaat hyppii yläkerrassa niin, että meinataan tulla lattiasta läpi alakertaan.

   Hieman pitkään tarinoitu mutta kenties tästäkin joku sai jotain iloa irti! :)

 6. Paluuviite: Erilaisia koteja kaloille - Tekniikkablogi

 7. stonecold kommentoi

  Vois suomeenki näitä rantautua! Ois ihan pätevä tuo riippumatto, mutta vois olla puliukkojen lempi nukkumispaikka :D

Jätä kommentti